Thursday, 7 December 2017

CLAM SHELLS INGREDIENTS

CLAM SHELLS
INGREDIENTS
1/3 cup butter (no substitutes)
1/3 cup shortening
3/4 cup sugar
1 teaspoon baking powder
Dash salt
1 egg
1 tablespoon milk
1 teaspoon vanilla
2 cups all-purpose flour
Paste food coloring
DIRECTIONS
1. Beat butter and shortening in a mixing bowl with an electric mixer on medium
to high speed for 30 seconds. Add sugar, baking powder, and dash salt;
beat until combined. Beat in egg, milk, and vanilla. Beat in as much of the
flour as you can. Stir in remaining flour.
2. Divide dough into four portions. Working with one portion at a time, place
dough on a piece of plastic wrap. Streak with desired paste coloring. Using
the wrap to protect your hands from excess color, knead until dough is lightly
marbled. Add more coloring, if necessary.
3. Roll on a lightly floured surface until 1/8 to 1/4 inch thick. Cut with a floured
shell-shape cookie cutter. Place 1 inch apart on an ungreased cookie sheet.
4. Bake in a 375 degree F oven for 7 to 8 minutes or until edges are firm and
the bottoms are just lightly browned. Transfer to wire racks to cool. Makes
about 36 

No comments:

Post a Comment

mast have this in your site

<meta name=" description " content="Distance calculator can estimate shortest distance between any two cities or locatio...