Thursday, 7 December 2017

BAGEL,LOX AND EGG STRATA INGREDIENTS

BAGEL,LOX AND EGG STRATA
INGREDIENTS
1/4 cup butter or margarine, melted
8 cups plain bagels cut into bite-size pieces (4 to 6 bagels)
1 3 ounce package thinly sliced smoked salmon (lox-style), cut into small
pieces
8 ounces Swiss cheese or Monterey Jack cheese, shredded (2 cups)
1/4 cup snipped fresh chives
8 eggs, beaten
2 cups milk
1 cup cottage cheese
1/4 teaspoon pepper
DIRECTIONS
1. Place melted butter in a 13x9x2-inch baking dish or 3-quart rectangular
casserole, spreading to cover the bottom. Spread bagel pieces evenly in
prepared dish. Sprinkle lox, cheese, and chives evenly over bagel pieces. In
a large bowl combine eggs, milk, cottage cheese, and pepper. Pour over
layers in dish.
2. Press down gently with the back of a wooden spoon to moisten all of the
ingredients. Cover and chill in the refrigerator for 4 to 24 hours.
3. Preheat oven to 350 degree F. Bake, uncovered, about 45 minutes or until
set and edges are puffed and golden. Let stand 10 minutes before serving.
Makes 12 servings

No comments:

Post a Comment

mast have this in your site

<meta name=" description " content="Distance calculator can estimate shortest distance between any two cities or locatio...